Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 24/3/2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 190 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 24/3/2011

Καταχειροκροτήθηκε η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας στην Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Με την επετειακή αυτή συναυλία η Ελασσόνα, γιόρτασε την συμπλήρωση των 190 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με τη Μεικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας παρουσίασαν το έργο «Καντάτα Ελευθερίας». Μαζί με τη δημοτική χορωδία τραγούδησαν οι σολίστ: Πένη Αγοράστη-μέτζο, Θωμάς Σκοτίδας-βαρύτονος, ενώ αφηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Πέτρος Χατζήνας. Το ορχηστρικό σύνολο αποτελούσαν οι μουσικοί: Αντώνης Νάτσιος στην κιθάρα, Κώστας Αντωνίου στο ακορντεόν, Γιάννης Ράπτη στη φυσαρμόνικα και Παναγιώτης Μπαλανίκας στο πιάνο. Την ορχήστρα διεύθυνε ο μαέστρος Χρήστος Μπαλανίκας.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο δημιουργός του έργου «Καντάτα Ελευθερίας» κ. Χρήστος Λεοντής ο οποίος δήλωσε : «Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η απλόχερη προσφορά σας προς το πρόσωπό μου. Θέλω να συγχαρώ τη δημοτική αρχή της πόλης, το μαέστρο της χορωδίας και ιδιαίτερα τους χορωδούς που τόσο κόπο κάνουν για να μάθουν να τραγουδήσουν και αν ψυχαγωγηθούν. Τέτοια σύνολα στις πόλεις είναι ένας από τους λίγους τρόπους να συνευρίσκονται οι άνθρωποι. Ο λόγος των προγόνων μας, είτε αγωνιστές είναι είτε ποιητές όπως στην περίπτωση στο έργο Καντάτα Ελευθερίας, είναι πάντα επίκαιρος ιδιαίτερα στις μέρες μας που είναι δύσκολες. Είναι δύσκολες για ένα και μόνο λόγο γιατί έχουμε κάθε μας προσοχή και όλη μας τη δραστηριότητα στο εγώ σε αντίθεση με όλους αυτούς τους αγωνιστές που δεν αναφέρεται κανένας στο εγώ, είναι το εμείς που κυριαρχεί».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργιος Πασχόπουλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειος, ο πρών Βουλευτής κ. Αγοράστης, ο πρώην Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Λάζαρος Μεταξιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γκαμπέτας Τηλέμαχος, Χαρίλαος Τσιουβελακίδης, ο κ. Σπύρος Καραγκούνης (απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ), ο κ. Ζιώγας Αθανάσιος (νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ), Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: