Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 10ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

  • ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

    10ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Ελασσόνας

    Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας, μέσα σε ατμόσφαιρα πανηγυρική, με πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το χώρο, πραγματοποιήθηκε το 10ο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωσε η ΔΕΠΤΑΚΑΛ του Δήμου Ελασσόνας.
    Συμμετείχαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν:
  • Η χορωδία του καλλιτεχνικού συλλόγου Καρδίτσας «Αρίων», με μαέστρο τον Δ. Σάλτη, στο πιάνο τον Γ. Παραθύρα και σολίστ τον Γ. Γιάκα .
  • Η χορωδία του Αλιβερίου, την οποία διηύθυνε ο Μ. Κοκκίνης και συνόδευε στο πιάνο η κ. Γαλιτοπούλου.
  • Η μεικτή χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Αταλάντης, υπό τη διεύθυνση του Γ. Διαμαντόπουλου, επεξεργασία για χορωδία και πιάνο η Άρτεμις Αργυροπούλου
  • Το φιλέορτο κοινό παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον και απόλαυσε το ρεπερτόριο των χορωδιών, που με εξαιρετικό τρόπο ερμήνευσαν τα μέλη τους. Ωστόσο, την παράσταση δεν την έκλεψε, αλλά την κέρδισε με το «σπαθί της» η χορωδία του δήμου μας, που εμφανίστηκε τελευταία. Τα 50 μέλη της χορωδίας με το μαέστρο της Χρήστο Μπαλανίκα εντυπωσίασαν για μια ακόμη φορά το ακροατήριο για την άριστα τεχνική κατάρτιση της χορωδίας σε ό,τι αφορά τη μουσικότητα που είχε αποτέλεσμα την άψογη εκτέλεση των τραγουδιών. Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε το τραγούδι-έμβλημα της πόλης μας «Ο Γιάννος και η Παγώνα», σε εναρμόνιση του μαέστρου Χρήστου Μπαλανίκα, σόλο με συνοδεία χορωδίας και πιάνου, το οποίο ερμήνευσε άριστα με τη μελωδική της φωνή η Πένη Αγοράστη. Στο πιάνο συνόδευε ο Θέμης Σαμαντζής και στη φυσαρμόνικα ο Γιάννης Ράπτης.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης του τελευταίου τραγουδιού το κοινό, παρασυρμένο από τη γοητεία και τη ζωντάνια των μελών της χορωδίας, χειροκροτούσε στο ρυθμό του και τραγουδούσε, σκορπώντας τη χαρά και επιβραβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες όλων και δη των χορωδών και του μαέστρου της, για να μείνει στο τέλος ζωγραφισμένος ο απόηχος στα χείλη όλων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργιος Πασχόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Τηλέμαχος Γκαμπέτας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Τ.Α.Κ.ΑΛ. κ. Γιάννης Κόκκινος, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων και φορέων καθώς και ο πρόεδρος της ένωσης χορωδιών Ελλάδος κ. Οικονόμου.
    Και την επόμενη του Ελασσονίτικου Φεστιβάλ η χορωδία μας βρέθηκε στο γραφικότατο Βελβεντό, καλεσμένη να συμμετάσχει στις τοπικές εκδηλώσεις. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς κουβαλούσε μαζί της τον ενθουσιασμό της προηγούμενης μέρας, απέσπασε το χειροκρότημα το μεστό από θαυμασμό, θέρμη και διάρκεια.. Τα συγχαρητήρια «έδιναν και έπαιρναν» την ώρα που αποχωρούσαν οι χορωδοί από το χώρο της παράστασης.













Δεν υπάρχουν σχόλια: