Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το Συμβούλιο της Ευρώπης διοργανώνει Διεθνές Κάμπινγκ Νεολαίας με την ονομασία «Διάλογος 2011».

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, καλών πρακτικών και καινοτόμων ιδεών μεταξύ των νέων, στο πλαίσιο του διαπολιτισμικού διαλόγου και της διαθρησκευτικής συνεργασίας. Στο Κάμπινγκ θα συμμετάσχουν περίπου 300 άτομα, εκπροσωπώντας 50 διαφορετικές εθνικές ομάδες από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και από την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

Επίσης, θα συμμετάσχουν ξένοι φοιτητές ρωσικών πανεπιστημίων, εκπρόσωποι κρατικών οργανισμών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας της Ρωσίας, διαφόρων θρησκειών και ΜΚΟ, κοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες και ΜΜΕ.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Καλούγκα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από 21 ως 24 Ιουλίου 2011, στο πολιτισμικό-εκπαιδευτικό τουριστικό κέντρο «Ethnomir”.

Γλώσσες εργασίας: αγγλικά και ρωσικά. Η γνώση της ρωσικής γλώσσας είναι προτιμητέα.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους ως τις 15 Μαΐου 2011, στην ιστοσελίδα http://youthapplications.coe.int/

Ως τις 26 Μαΐου 2011, οι υποψήφιοι θα έχουν ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής.

Προφίλ των υποψηφίων:

· 18-30 ετών

· κάτοικοι κράτους μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας

· να έχουν ουσιαστικό κίνητρο για συμμετοχή στη διοργάνωση

· να διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία από διοργανώσεις με αντικείμενο το διαπολιτισμικό, δι-εθνικό και διαθρησκευτικό διάλογο των νέων.

· άριστη γνώση της ρωσικής ή της αγγλικής γλώσσας

· να ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου

· να είναι διατεθειμένοι να δραστηριοποιηθούν ως πολλαπλασιαστές

· να είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε όλες τις προβλεπόμενες δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος του Κάμπινγκ

· να είναι μέλη μιας οργάνωσης νεολαίας (σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο).

Θα επιλεγούν 25 συμμετέχοντες, βάσει των παραπάνω προϋποθέσεων, από την ομάδα εκπαιδευτών και συνδιοργανωτών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τα έξοδα διατροφής και διαμονής για τους 25 συμμετέχοντες θα καλυφθούν από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της διοργάνωσης, μέσω τηλεφώνου +33 (0) 3 88 41 27 77 ή αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση nina.kapoor@coe.int.

Δεν υπάρχουν σχόλια: