Τρίτη 19 Απριλίου 2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

15+1 Χρόνια Δράσης για τα Παιδιά σε όλη την Ελλάδα

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε.» Ανδρέας Γιαννόπουλος

Μ’ αυτά τα λόγια άνοιξε και έκλεισε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού» κ. Γιαννόπουλος την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου προς τιμή του οργανισμού στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Ο κ. Γιαννόπουλος στην ομιλία του ανέπτυξε την αποστολή, τις δράσεις και την ταυτότητα του οργανισμού.

Συγκεκριμένα:

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Τα λόγια του ημερολογίου του είναι η πολύτιμη κληρονομιά που μας άφησε. Η φωνή μιας παιδικής καρδιάς που μας άγγιξε βαθιά και μας κινητοποίησε Η φωνή που μιλάει στις συνειδήσεις όλων μας και μας δείχνει το δρόμο. Η αποστολή που μας ανέθεσε δύσκολη και ο αγώνας που καθημερινά δίνουμε άνισος. Πολλά τα προβλήματα των παιδιών. Πολλά παιδιά έχουν ανάγκη ένα ζεστό σπιτικό, μια αγκαλιά, ένα «χαμόγελο». Εμείς προσπαθούμε και θέλουμε να δώσουμε «χαμόγελο» σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και αγωνιούμε, αν θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα, κάθε φορά που ένα παιδί μας χρειάζεται. Δεν έχουμε δικαίωμα και δεν πρέπει να λέμε «όχι» σε ένα παιδί που έχει την ανάγκη μας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Ο Σύλλογός μας «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι Σύλλογος εθελοντικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Δράσεις:

  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

SOS 1056

  • 116000 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

  • ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

  • ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

  • ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ

  • ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

  • ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ , ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ
  • ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΑ

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

  • AMBER ALERT HELLAS

Η εκδήλωση έκλεισε με τις υπέροχες μελωδίες και φωνές της παιδικής χορωδίας του δήμου Ελασσόνας με τον μαέστρο της Κώστα Μάτη στο πιάνο, που ενθουσίασε το πολυάριθμο κοινό που αγκάλιασε την εκδήλωση και πιστεύουμε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες και τις δράσεις που πραγματοποιεί ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο φουαγιέ του θεάτρου έχει στηθεί έκθεση παιδικής ζωγραφικής και κατασκευών από παιδιά των δημοτικών σχολείων Ελασσόνας και συγκεκριμένα από τα σχολεία : 2ο Δ.Σ. Ελασσόνας, 3ο Δ.Σ. Ελασσόνας, Δ.Σ. Πραιτωρίου, Δ.Σ.Λουτρού, Δ.Σ. Κρανέας, Δ.Σ. Ευαγγελισμού, Δ.Σ. Βρεδικούσας, Δ.Σ. Λιβαδίου, Δ.Σ. Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Δ.Σ. Κεφαλόβρυσσου, Δ.Σ. Δολίχης, Δ.Σ. Βλαχογιαννίου, Δ.Σ. Μηλέας, Δ.Σ. Γαλανόβρυσης, Δ.Σ. Ολυμπιάδας, Δ.Σ. Παλαιοκάστρου και Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης. Μετά την λήξη της έκθεσης τα έργα θα δοθούν στο χαμόγελο του παιδιού και θα στολίσουν τους τοίχους των σπιτιών του οργανισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ροντούλης ο οποίος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον οργανισμό και να προτρέψει τους πολίτες να αγκαλιάζουν τέτοιες προσπάθειες, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος ο οποίος άφησε υποσχέσεις ότι με τη συνεργασία του οργανισμού θα προσπαθήσει να δημιουργηθεί στην πόλη μας ένα σπίτι για το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο κ. Λαμπρόπουλος μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Καραγκούνης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου και παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: