Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ – EX LIBRIS- «Από τον Κύκλωπα Πολύφημο στο σήμερα.»

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ – EX LIBRIS-


Οι κανόνες της έκθεσής μας:
Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ελασσόνας, διοργανώνει έκθεση χαρακτικής -ex libris- που θα οργανωθεί στην Ελασσόνα στις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι 6 Οκτωβρίου 2008.


Άρθρο 1
Το θέμα της έκθεσης είναι το ελληνικό τυρί , η φέτα και η σημασία της στην διατροφή των Ελλήνων.
«Από τον Κύκλωπα Πολύφημο στο σήμερα.»

Άρθρο 2
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για τους όλους τους καλλιτέχνες.

Άρθρο 3
Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετέχει με μέγιστο αριθμό πέντε έργα. Ο κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να στείλει τυπωμένα τα έργα μέχρι 31 Αυγούστου 2008. Από την πίσω πλευρά του έργου θα πρέπει να υπάρχει γραμμένο με μολύβι, το όνομα του καλλιτέχνη, μια διεύθυνση, ο τίτλος, οι διαστάσεις, ημερομηνία και η τεχνική.
Κάθε χαρακτικό πρέπει να είναι υπογεγραμμένο από τον καλλιτέχνη στην μπροστινή πλευρά του καθώς και τα εξής στοιχεία : αντίγραφο, τίτλος, υπογραφή. Το κείμενο "ex-LIBRIS-φέτα» πρέπει να εμφανίζονται σε κάθε ένα από τα χαρακτικά.
Όλα πρέπει να είναι γραμμένα σε ευρωπαϊκή γλώσσα.


Άρθρο 4
Επιτρέπονται όλες οι τεχνικές εκτός φωτογραφιών, ζωγραφικής, ηλεκτρονικών γραφικών, φωτοτυπίες. Μέγεθος Ex libris : κατ’ ανώτατο όριο , 13 * 10 εκατοστά.
Μέγεθος χαρτιού: κατ’ ανώτατο όριο, 20 * 15 εκατοστά.

Άρθρο 5
Τα χαρακτικά θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην ακόλουθη διεύθυνση:

Δ.Ε.Π.Τ.Α.Κ.ΑΛ. Δήμου Ελασσόνας
Χρ. Βλαχοδήμου 1
402 00 , Ελασσόνα
ΕΛΛΑΣ
Τα χαρακτικά θα συνοδεύονται με ένα σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη.


Άρθρο 6
¨Όλα τα έργα που αποστέλλονται προς την διοργάνωση, θα αποτελούν περιουσία της Δημοτικής Επιχείρησης και μπορούν να αναπαραχθούν χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τους διοργανωτές . Τα έργα θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο, στην ακόλουθη διεύθυνση: http://giortifetas.blogspot.com/ μαζί με το όνομα του καλλιτέχνη, τη διεύθυνσή του και το έργο του.

Άρθρο 7
Η κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από καλλιτέχνες, θα αποφασίσει αν κάποιο από τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λογότυπο στο Φεστιβάλ του ελληνικού τυριού «Φέτα». Δηλαδή να αποτελέσει λογότυπο σε φακέλους, σε επιστολόχαρτα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο κρίνει η επιτροπή του φεστιβάλ. Τα έργα θα εκτεθούν και θα αποτελούν τη βάση για μια συλλογή έργων τέχνης, την οποία ο Δήμος Ελασσόνας θα συνεχίσει να αυξάνεται με την ευκαιρία της κάθε «Γιορτής Φέτας». Όλα τα έργα, τα οποία θα συνάψει ο δήμος θα αποτελέσουν μέρος της συλλογής του, θα καταλογογραφηθούν και θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό.



Άρθρο 8
Δεν υπάρχει καμιά οικονομική απαίτηση από τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους στην έκθεση.
Οι διοργανωτές θα βραβεύσουν τον καλλιτέχνη το έργο του οποίου θα επιλεγεί με το συμβολικό ποσό των 300,00 €.

Άρθρο 9
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση πρέπει να αποδεχθούν όλους τους όρους του κανονισμού. Τα χαρακτικά που αποστέλλονται από τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή στην έκθεση πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό. Η μη τήρηση των κανονισμών θα οδηγήσει σε αποκλεισμό του καλλιτέχνη.

Οι προδιαγραφές της οργάνωσης:

Κεντρική Οργάνωση : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Επιμέλεια: Mircea Bochis

Επικουρική Επιμέλεια: Λία Μπλιούμη
Θωμαή Κόντου
Έλενα Νικηφόρου - Baicou
Κανούτο Κάλαν
Αθανάσιος Φαλιάγκας
Σάκης Γκουντρουμπής
Ματίνα Γεωργά

Δεν υπάρχουν σχόλια: